Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OMREŽJE ZA OPOZARJANJE O OGROŽENOSTI KRITIČNE INFRASTRUKTURE

 

Omrežje za opozarjanje o ogroženosti kritične infrastrukture (Critical infrastructure warning information network – CIWIN) je steber evropskega programa za zaščito kritične infrastrukture (European Programme For Critical Infrastructure Protection – EPCIP), katerega namen je izboljšati zaščito kritične infrastrukture v Evropi – v vseh državah članicah EU in v vseh relevantnih sektorjih. 

 

CIWIN je zaščiten internetni portal, na katerem so objavljene raziskave, analize in študije ter omogočena izmenjava informacij in mnenj strokovne javnosti s področja kritične infrastrukture. Objavljeni so tudi primeri dobrih praks kot priporočila za njihovo implementacijo na različnih področjih. 

 

Za del portala je delegirana pristojnost vsaki državi članici EU. Skrb za strukturo strani in objavljanje gradiv je prepuščena izvršnemu (Executive Officer) in podpornemu uradniku (Support Officer) države članice EU, medtem ko je urejanje skupnih strani v pristojnosti generalnega direktorata za notranje zadeve (Directorate General For Home Affairs Of The European Commision – DG HOME). 

 

Dostop do portala je s predhodno registracijo omogočen vsem zainteresiranim, katerih delovno področje se nanaša na zaščito kritične infrastrukture, lastniki ali upravljavci kritične infrastrukture, raziskovalne organizacije in univerze. Prijavno ime in geslo pridobite po predhodnem preverjanju upravičenosti dostopa do CIWIN.

 

Spletni naslov za dostop do portala CIWIN.  

 

KONTAKTNI PODATKI

 

Izvršilni predstavnik (CIWIN EXECUTIVE): 

Marko Podobnik, 01 230 54 78

marko.podobnik(at)mors.si

 

Predstavnik za podporo (CIWIN SUPPORT OFFICER): 

Franc Ajnihar, 01 230 54 65

franc.ajnihar(at)mors.si