Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

RAZISKAVE NA PODROČJU ZAŠČITE KRITIČNE INFRASTRUKTURE

 

1. Raziskovalni projekt z naslovom Definicija in zaščita kritične infrastrukture v Republiki Sloveniji je znanstvenoanalitični projekt z namenom prispevati k doseganju cilja oblikovanja nacionalnih mehanizmov za zaščito kritične infrastrukture v Republiki Sloveniji. Projekt je po svoji zasnovi hitri pregled stanja na področju kritične infrastrukture v Republiki Sloveniji. V okviru raziskovalne skupine je bila izdelana medsektorska analiza stanja v Republiki Sloveniji in končno priporočilo. Projekt predstavlja primerno izhodišče za nadaljnje korake v smeri krepitve zaščite kritične infrastrukture v Republiki Sloveniji.

 

>Definicija in zaščita kritične infrastrukture Republike Slovenije (pdf)

 

 

2. Raziskovalni projekt z naslovom Javno zasebno partnerstvo na področju zaščite kritične infrastrukture: analiza najboljših praks in rešitev je bil zasnovan kot sintetičen projekt, v katerem naj bi strnili konceptualne in praktične vidike javno-zasebnih partnerstev na navedenem področju. Poglavitni cilj raziskovalnega projekta je bil ugotoviti, kdaj, v katerih okoliščinah in v kakšni obliki bi javno-zasebna partnerstva lahko uporabili v Sloveniji za namen zaščite kritične infrastrukture.

 

>Javno zasebno partnerstvo na področju zaščite kritične infrastrukture: analiza najboljših praks in rešitev (pdf)