Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

RAZISKAVE IN RAZVOJ

 

Raziskovalno razvojna dejavnost se izvaja na podlagi Pravilnika o izvajanju raziskovalno razvojne dejavnosti na Ministrstvu za obrambo in Pravilnika o planiranju na Ministrstvu za obrambo. Namen izvajanja raziskovalne in razvojne dejavnosti na Ministrstvu za obrambo je dolgoročna podpora prednostnih vojaških in civilnih zmogljivosti. Prizadevamo si za uravnoteženost med bazičnimi in aplikativnimi raziskavami z nekoliko večjim poudarkom slednjim.
 
V okviru finančnih možnosti ministrstvo poziva tudi zainteresirane raziskovalno razvojne institucije in podjetja k oddaji neobvezujočih predlogov za projekte raziskav in razvoja.  
 
V mednarodnem okolju se na obrambno vojaško raziskovalnem področju vključujemo in sodelujemo v Natovi organizaciji za znanost in tehnologijo (Nato STO) in Evropski obrambni agenciji (EDA). S potrebnimi informacijami in nasveti spodbujamo udeležbo slovenskih ustanov znanja in gospodarskih družb ter se povezujemo z relevantnim mednarodnim okoljem.

 

 

Kontakt za področje vojaške tehnologije, raziskav in razvoja:  glavna.pisarna(at)mors.si