Skoči na vsebino

ADMINISTRATIVNA OBVESTILA

Kontakt

dr. Denis Čaleta, predsednik organizacijskega odbora konference

T: 00 386 2 449 5128

M: 031 358 502

E: denis.caleta(at)mors.si

 

DOBRODOŠLICA

 

V zadovoljstvo nam je, da vas lahko pozdravimo na mednarodni konferenci Izzivi zoperstavljanja terorizmu v regiji JV Evrope, ki bo v prostorih Kadetnice v Mariboru.

Naredili bomo vse, da bosta vaša udeležba in bivanje na konferenci čim bolj prijetna in produktivna. 

V nadaljevanju sledi nekaj informacij, povezanih z mednarodno konferenco, ki vam bodo v pomoč ob udeležbi na omenjenem dogodku.

 

KONFERENCA

 

Mednarodna konferenca bo v Poveljstvu za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje v Kadetnici, ki je približno 15 minut oddaljeno od Hotela Habakuk (za udeležence, ki bodo prenočevali v hotelu).

Za udeležence, ki se bodo dnevno vozili na mednarodno konferenco, bo organizirano parkirišče (glej načrt prihoda do lokacije konference).

 

Naslov lokacije konference:


Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje v Kadetnici

Engelsova 15

2111 Maribor

Slovenija

 

Naslov hotela:


Hotel Habakuk

Pohorska ulica 59

2000 Maribor

Slovenija

 

Mednarodna konferenca Izzivi zoperstavljanja terorizmu v regiji JV Evrope se bo začela v ponedeljek, 22. marca 2010, ob 9.30. Organiziran bo tudi prevoz iz Hotela Habakuk v Kadetnico, in sicer z odhodom avtobusa ob 8.40.

Ravno tako bo vse ostale dni konference zagotovljen avtobusni prevoz med hotelom in konferenčnimi prostori ter nazaj.

Prevoz med letališči prihoda in Hotelom Habakuk ter nazaj bo organiziran s strani Office of Defense Cooperation, Ambasade ZDA in Slovenske vojske.

Delovni jezik na mednarodni konferenci bo angleščina.

 

 

DOSTOP DO INTERNETA

 

Vsi udeleženci konference bodo imeli v prostorih knjižnice PDRIU, ki se nahaja v pritličju objekta, kjer bo mednarodna konferenca, tudi možnost brezplačnega dostopa do interneta.

 

KOSILA IN OSVEŽILNI NAPITKI

 

Organizator zagotavlja kosilo* v obliki toplo-hladnega bifeja, ki bo postreženo v Vojašnici generala Maistra. Kosilo bo predvidoma med 12.00 in 13.15 vsak dan od ponedeljka do četrtka.

Med konferenčnimi odmori bodo na voljo kava, mleko, čaj in brezalkoholne pijače.

* Kosilo ni zagotovljeno za študente, ki so vabljeni na dogodek iz FVV, FDV in FDŠ.

 

DRUŽABNI DOGODKI

 

Spoznavni sprejem »ice-breaker«, ki ga gosti predsednik organizacijskega odbora, bo v nedeljo, 21. marca 2010, ob 20,00 uri v Hotelu Habakuk in je namenjen tujim gostom, ki so nastanjeni v Hotelu Habakuk. Na sprejem so vabljeni tudi vsi slovenski predstavniki, ki so tega dne že nastanjeni v omenjenem hotelu.

Po koncu zadnje konferenčne sekcije bo v sredo, 24. marca 2010, med 14.30 in 15.10 voden ogled muzejske zbirke v Kadetnici.

V sredo, 24. marca 2010, bo ob 16.30 voden ogled mesta Maribor. Ogled vključuje tudi ogled vinske kleti in pokušino vrhunskih vin ter večerjo s tradicionalnimi lokalnimi specialitetami.*

* Vsi slovenski udeleženci konference se lahko po predhodni prijavi direktno pri predsedniku organizacijskega odbora udeležijo omenjene aktivnosti. Sredstva za udeležbo na dogodku zagotovi vsak udeleženec sam. Cena dogodka bo odvisna od števila prijavljenih, vendar ne bo bistveno presegla 20 EUR.    

Konferenca se bo končala v petek, 26. marca 2010, ob 12.30 s sprejemom udeležencev konference s strani generalmajorja mag. Alojza Šteinerja, načelnika Generalštaba Slovenske vojske. Sprejem bo v prostorih Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje v Kadetnici.

 

KONFERENČNA PRISTOJBINA

 

Konferenčne pristojbine ni za udeležence konference, za katere je prihod na konferenco sofinanciran iz sredstev Combating Terrorism Fellowship Program (CTFP).

Za vse ostale udeležence, ki so bili iz nacionalnega okolja vabljeni s strani Slovenske vojske, konferenčne pristojbine ni.

 

OBLAČILA NA KONFERENCI

 

Priporočljiva obleka udeležencev na uradnem delu konference je:

- za vojaške osebe službena vojaška uniforma tipa A,

- za civilne predstavnike suknjič s kravato (ekvivalentna obleka za dame).

Oblačilo za spoznavni večer, ki ga gosti predsednik organizacijskega odbora, je za vse udeležence obleka brez kravate (ekvivalentna obleka za dame).

Za ogled mesta Maribor predlagamo udobna civilna oblačila, primerna vremenskim razmeram.