Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Primopredaja dolžnosti poveljnika 74. motoriziranega bataljona 1. brigade SV

Predstavnike medijev vabimo, da se v torek, 15. novembra 2011, ob 13. uri udeležijo slovesnosti ob primopredaji dolžnosti poveljnika 74. motoriziranega bataljona, v vojašnici Generala Maistra v Mariboru. Dosedanji poveljnik podpolkovnik Leon Holc bo svojo dolžnost predal podpolkovnici Alenki Petek. Slovesnost bo vodil brigadir David Humar, poveljnik 1. brigade SV.

Podpolkovnik Holc prevzema dolžnost višjega častnika na Poveljstvu sil. Za svoje dosedanje delo v bataljonu bo prejel priznanje 74. motoriziranega bataljona.

Podpolkovnica Alenka Petek v bataljon prihaja iz 72. brigade, kjer je opravljala delo načelnice štaba poveljstva brigade. Podpolkovnica, ki bo kot prva ženska, pripadnica SV poveljevala motoriziranemu bataljonu se po slabih dveh letih vrača v 1. brigado SV polna novih izkušenj in polno motivirana za delo. Prva naloga, ki jo čaka je že letos decembra 2011, ko bo druga četa bataljona s Svaruni dosegala končne operativne zmožnosti.

Vabljeni!

Več informacij: Simon Korez, mobilni telefon 031 330 951