Skoči na vsebino

NOVICA

13. 4. 2016

Objavljamo predlog novega Zakona o obrambi in vabimo na javno predstavitev predlaganega zakona

Danes, 13. aprila 2016, smo na spletni strani Ministrstva za obrambo - Predlogi predpisov in spletnem podportalu E-demokracija objavili predlog novega Zakona o obrambi.


Na Ministrstvu za obrambo smo predlagani zakon pripravili z namenom, da bi z njim v najboljši meri podprli nadaljnji razvoj sodobnega obrambnega sistema. Za sprejem tega zakona v Državnem zboru je potrebna dvotretjinska večina, pa tudi sicer si glede predlaganega besedila želimo čim širše družbeno soglasje.


Do petka, 13. maja 2016, bo besedilo predlaganega zakona v javni obravnavi. Vljudno vas vabimo, da do tega dne na naslov glavna.pisarna(at)mors.si  posredujete svoje morebitne pripombe v amandmajski obliki.


V petek, 22. aprila 2016, ob 10. uri bo v Izobraževalnem centru na Igu, Zabrv 12, srečanje, namenjeno strokovni in zainteresirani javnosti, na katerem bomo izmenjali poglede na predlagano besedilo zakona. Na ta dogodek vljudno vabimo vse, ki vas obravnavano področje zanima oziroma menite, da bi lahko v razpravi prispevali svoje predloge. Če se želite udeležiti javne predstavitve predloga zakona, vas prosimo, da udeležbo potrdite do četrtka, 21. aprila 2016, na telefonsko številko 01 471 1723 ali po elektronski pošti na naslov tomaz.harle(at)mors.si.